Sunday, 27 January 2013

Siapa kata anak sulung bukan anak manja?

Holaaaa.. assalamualaikum tentawan !
-
-
-
-
-
-
-



si sulong vs si bongsu

Wuuuuu.. :'( tengok gambar ni kan hati aku terus melompat lompat nak balik kampung weyy. sumpah rindu giler dengan budak kecik ni. tak puas lagi nak peluk peluk dia, nak cium cium dia. lamanya nak tunggu cuti raya cina.

Eh korang nampak kan gambar tu? macam pelik kan aku ada adik yang masih lagi beby beby pada usia 22 tahun 1 bulan ni. macam tak percaya. tapi inilah keajaiban dari Allah yang menghadirkan dia selepas......*tetttt*.... to be continue on next entry :)

Siapa kat sini anak sulung? okeyy kita geng ! bangga tak dapat jadi anak sulung? bangga kan? bangga kan? *sambil angkat angkat kening.

Korang tahu tak, kita anak first banyaaakkkk sangat yang special tentang kita. Meh aku list kan :

  • Kita adalah buah cinta pertama mak ayah. mereka berusaha untuk dapatkan kita dan sabar menunggu kita. ada yang kena tunggu lama, tapi mereka tak jemu menanti. sebab dengan kehadiran kita, lengkaplah hidup mereka dengan membawa gelaran umi wan, mak ayah, mama papa, mummy daddy dan macam macam lagi, kan?
  • Barang barang kita pun semua baru. tak macam anak yang nombor 2, 3, 4, 5. dorang kalau nak barang baru, mak mesti kata "ambil yang kakak jelah" kan? tapi tak juga kan?
  • Lagi.... bila kita buat kesalahan pun, tak ada abang or kakak yang nak tengking2 nak marah2. kan? cuma mak ayah je yang boleh tegur. kalau nak buat apa apa keputusan or nak tanya pendapat ke, mak ayah mesti akan tanya anak sulung kan? ohh bangganya. *mohon jeles ye ^^



iloveyousomuch, mummy daddy. 
.
.
.
.
.
.

fullstop

Sebenarnya banyak lagi. tapi aku dah tak boleh nak list kan dengan panjang lebar lagi. nanti bertambah kecemburuan pada orang yang bukan bergelar anak sulung. muehehehe. sooo anak sulung tahulah bagaimana mak ayah memanjakan kita kita yang bergelar anak sulung ni :)


6 comments:

Aisya Sensei said...

aisyah pon anak sulung jgk..hehe
best kan jadi anak sulung tp tanggungjawab besar la :)

Ieza Wanza said...

takpe, tenggungjawab tu sbnrnya mematangkan kita kan?

eykahashim said...

awak..kite terbalik r..saya ank bongsu tp org ckp saya mcm ank sulong..mcm mane tu?hehe :P

Ieza Wanza said...

haha, sbb awk matured kot? sy kdg2 org x percaya bila sy ckp sy ank sulong. hehe.

Fzda said...

alaa rindu kat mak ayah niiiiiii :P

Nana Liena said...

kta anak tengah2.. ahaha.. tapi paling manja mungkin.. ==' ..